Tuesday, January 6, 2009

Trühvlid

Mu sõber Triin tegi meile pühadekingituseks karbitäie imemaitsvaid trühvleid. Küsis, et mis me arvame seal sees olevat... No, tuttav maitse aga pihta ei saa. Domino küpsised! Nämm! Pidin neid ka kohe ise meisterdama hakkama.
Domino trühvlid
1 pakk Domino küpsiseid
1 spl maitsestamata toorjuustu
100 g tumedat šokolaadi
Purusta köögikombainis Domino küpsised, lisa toorjuust ja sega. Vormi segust parajad pallikesed ja kasta sulatatud shokolaadi. Siis küpsetuspaberile nõrguma ja ongi valmis.

Rummikirsi trühvlid
Rummis leotatud kuivatatud kirsse (või konjakis leotatud kuivatatud ploome)
martsipani
sulatatud tumedat šokolaadi
Võta tükk martsipani ja vormi sellest pall. Suru palli keskele rummikirss. Vormi veelkord, et jääks kena pallike. Kasta martsipanipallikesed tumedasse šokolaadi ja aseta küpsetuspaberile nõrguma.
Komme võib kaunistada vastavalt tujule. Pähklipuruga, tuhksuhkruga, nonparellidega jms.

3 comments:

Lauri said...

häbematane! päeval ei rääkinud sa midagi TRÜHVLITEST! oleks ma seda teadnud, oleks järgmise maršrutkaga kohal olnud! jube ilus lumesadu on praegu väljas ja igavesti hea oleks mõni tühvel põske pista

Eiliki said...

Oma aplust tundes kinkisin kõik kommid ära. Aga külla sa võid küll tulla. Siis teeme lumest pallikesi, natuke käbisid peale ja 0 kalorit!

Lauri said...

no kuule, miski milles on 0 kalorit ei saa ju maitsev olla - see on ka üks väheseid kokanduse tõdesid, mida ma tean. aga kas tead miskit head salatit või muud rooga, ( mitte suppi, supp ei ole toit) kuhu sisse panna krevette. mul kapis terve pakk ilusaid ja puhtaid, aga ei tea, mida nendega teha...