Thursday, January 8, 2009

Kirsikisell rummiga


Oma sõbrast inspiratsiooni saades võtsin üle pika aja jälle kirsikisselli tegemise käsile. Triin pakkus meile kiselli maitsestasuna amarettoga. Imehea oli. Mina maitsestasin kirsse vanilliga ja sörtsu kvaliteetse tumeda rummiga. Kah maitsev. Rumm ja kirsid on ka minuarust match made in heaven :) Olen varem kirsikastet teinud juustukoogi kõrvale ja siis maitsestasin kirsse hea veniva ja magusa balsamicoga.
Niisiis võta suur purk kirsikompotti ja pane tulele. Lisa sisse poolik vaniliikaun ja u 3 spl rummi. Lase keema tõusta. Seni sega 1,5 spl maisitärklist poole klaasi külma veega. Lisa see vispliga segades kirsside hulka ja kuumuta korraks aga ära keeda. Võta vanillikaun välja, kraabi noaga seemned välja ja lisa kisellile. Lase jahtuda ja serveeri ricotta või kohupiimaga kuhu on lisatud vahustatud koort ja natuke suhkrut.
Kirsikiselli saab teha ka külmutatud kirssidest, need on tavaliselt pisut hapumad. Sellisel juhul tuleb lisada maitse järgi suhrut. Keeta veega ja edasi nagu juba retseptis kirjas.

No comments: