Saturday, January 3, 2009

Küpsetatud koha

Head uut aastat! Kuna jõulud ja aastavahetus olid kulinaarses mõttes muljet avaldavad (millest peagi ka kirjutan) siis nüüd tundub kohane süüa midagi kergemat. Ma armastan kala. Mul on kahju, et värske ja maitsev kala on Eestis raskesti kättesaadav. Mulle meeldib kala valmistada ja terve kala küpsetamine on kuidagi väga ürgne ettevõtmine. Meie külavahel käib aeg-ajalt keegi kalamees Roomet, tema käest saab osta suitsuangerjat, puhastatud koha jt kalu. Ükskord oli tal ka suitsutatud vutte? Hihii. Ostsin, olid väga head, kuigi vist mitte merest pärit...
Aga tema käest ostetud koha oli väärt kraam ja ma küpsetasin kala ahjus, täiteks pancetta ja sidrun.
Täidetud koha:
1 terve puhastatud koha
1 sidrun
100 g pancettat
soola-pipart
1 oksake rosmariini
Pühi kala paberiga kuivaks, määri seest soola ja pipraga. Lõika sidrun sektoriteks ja pancetta kuubikuteks ning topi need kala sisse. Pane kala 175 C kraadisess ahju ja küpseta 15 minutit.

3 comments:

Liina said...

Oh mis nummi! Mäletad, kui me eelmisel suvel teie maal koharulle peekoniga tegime? See näeb veel parem välja!
Me kallega otsustasime ka nüüd esmaspäevast madalamat profiili hoidma hakata ja jaanuaris kalale keskenduda. Tahaks need supermarketi tilaapiad ja pangaasiused ära proovida, pluss Tigust merikeelt ja merikokre tellida. elagu kala ja nullkalorid! (või mis null, kui jälle pakk võid sisse saab topit)
Aga kirjuta siis oma jõulutoimetustest ka, te Triinuga tegite ka kidnalsti ilmatuma vägevaid kokkamisi!

Eiliki said...

Peame koos ka kindlasti kala veel tegema. Need koharullid peekoniga!!!! Need olid nii head!

Taavi said...

Where are the photos of the most important event of the night...the Fireworks? Ok, the food was also lovely.