Tuesday, February 10, 2009

Täidetud pasta

Pelmeenide valmistamisest hoogu saades võtsin ette ravioolide valmistamise. Need tulid väga maitsvad. Vormimine oli ka ainult rõõm. Pastatainast jäi natuke järele ja sellest tegin veel perele pühapäeva õhtuks juustuga täidetud tortellinid. Algul tainast valmistama hakates ja lihtsalt inspiratsiooniks sirvisin raamatut "Modernne Itaalia köök alla Bocca". Seal ka ravioolide retsept, mida sõpradega sõime.

Pastatainas:
500 g durumnisujahu
4 muna
0.5 sl soola
1-2 spl vett
Puista jahu lauale ja tee keskele süvend. Klopi munad eraldi kausis lahti ja vala koos soolaga jahusüvendisse. Hakka vaikselt segama, tasapisi rohkem jahu kaasa haarates. Sõtku tainas kätega segemini, vajadusel lisa supilusika kaupa vett. Veereta tainast pall ja lase sel pool tundi niiske rätiku all seista.
Siit edasi või kasutada pastamasinat ja sellega kaasasolevaid instruktsioone. Mul masinat pole seega rullin tainast lihtsalt tööpinnal lahti, lappan kolmeks kokku ja rullin veelkord. Nii teen kuni tainas on mõnusalt siidine.
Ravioolid suitsulõhega kalamarjakastmes
100 g külmsuitsulõhefileed
400 g värsket lõhefileed
150 g kooritud krevette
1 dl vahukoort
150 g maitsestamata toorjuustu
soola ja valget pipart
Kaste:
1 dl valget veini (Sagramoso Soave läks nii kastmesse kui pärast klaasi, sobis imeliselt)
2 dl kohvikoort
soola ja musta pipart
100 g forellimarja
Täidise valmistamiseks lõika lõhefileed kuubikuteks, pane köögikombaini ning peenesta. Lisa krevetid, 1 dl vahukoort, toorjuust ja soola ning valget pipart. Peenesta ühtlaseks, tõsta kaussi ja lase külmkapis seista.
Vormi pastatainast ümmargused rattakkesed määri üks pool munavalgega aseta ketta keskele u pool supilusikat täidist ja vajuta pastaratta ääred omavahel kokku. Tee nii kuni täidist jätkub.
Keeda ravioole soolaga maitsestatud mulinal keevas vees kuni need pinnale tõusevad ja siis veel paar minutit. Ilmselt pead seda tegema mitmes järgus. Valmisvormitud ravioole hoia niiske rätiku all.
Kastme valmistamiseks vala kastrulisse valge vein ning kuumuta kuni alkohol on aurustunud. Lisa vahukoor ja keeda tasasel tulel kastme paksenenmiseni. Maitsesta musta pipra ja soolaga. Lisa valmis kastmesse ravioolid, sega läbi ja serveeri. Kaunista kalamarjaga.
Tortellinide tersept siis kui laps jälle lubab ;)

No comments: