Wednesday, February 25, 2009

Maal

Meie perega veetsime mõnusalt pika nädalavahetuse maal. Kolm ööd kohapeal oli täpselt paras, et saaksime saunas käia, maja hästi soojaks ja kuuma pliidi ääres maamoodi süüa teha. Pühapäeval tegin kokaklubist inspiratsiooni saades indiapärase roa. See tuli nii hea, et siiamaani võtaks kausikese. Kokaklubist kirjutan ka lähemalt nii pea kui pildid kätte saan.
Kikerherne-spinati karri:
500 g kuivatatud kikerherneid
500 g külmutatud spinatit
400 ml kookospiima
2 spl õli
2 küünt küüslauku
1 sibul
1 spl riivitud värsket ingverit
1,2 spl rohelist karripastat
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 ökopuljongikuubik
soola-pipart
1/2 laimi mahl
Leota kikerherneid öö läbi vees. Pane uue veega kikerherned potti ja lase vaiksel tulel u 1 tund keeda. Võib ka muidugi kasutada konserveeritud kikerherneid, kuid mina ostan öko kikerherneid ja eelistan ise keeta- nii on nad lausa suus sulavad ja magusad. Kuumuta suurel pannil õli, prae selles hakitud küüslauku, sibulat ja ingverit. Lisa karripasta ja vürtsköömned ja kuumuta veel pisut. Lisa kikerherned ja spinat, lase kuumeneda. Sega hulka kookospiim ja natuke vett ja purustatud puljongikuubik. Maitsesta soola ja musta pipraga. Lase keema tõusta ja hauta tasasel tulel u 30 minutit. Mida rohkem seda parem. Seda sorti road on parimad 3ndal päeval üles soojendatuna :) Enne serveerimist sega hulka u poole laimi mahl. Serveeri koos jogurtiga (maitsestamata jogurt, laimimahl, vürtsköömneid, soola-pipart).

4 comments:

Mann said...

kui mitmele inimesele see ports umbes mõledud on?

Eiliki said...

Kui pearoaks pakkuda siis neljale. Kui kõrvale veel riisi ja mingi liharoog siis kindlasti kuuele vähemalt.

Mann said...

Selge, tänud. Võtan täna ette tegemise.

Eiliki said...

Loodan, et sulle maitseb! Kui sul on mahedamat sorti karripasta siis lisa koos küüslaugu jms ka üks hakitud tšillipipar. Minu karripasta on nii tuline, et lapsele saab seda sööki anda vaid väga lahjendatud kujul!