Thursday, February 12, 2009

Tortellinid

Nüüd saan siis mahti, et sisse tippida ka nende tortellinide retsept, mida ma nädalavahtusel meisterdasin. Värske pasta valmistamisest kirjutasin eelmises postituses. Täidiseks panin juustu ja kaste tuli väga hea tänu Maida toodud värskele rosmariinile, mis juustuga hästi sobis.
Nelja juustu tortellinid
Täidis pastale:
100 g mozarella juustu
150 g gorgonzola juustu
1 spl mascarpone juustu
Haki mozarella kuubikuteks, sega toasooja gorgonzola ja mascarponega ühtlaseks.
Täida pasta ja vormi kenad nupsukesed. Eriti hoolikas peab olema pasta voltimisel, et ei jääks vahesid, muidu voolab kogu maitsev täidis keeduvette.
Valmista kaste:
3 dl valget veini
2 dl vahukoort
1 spl hakitud värsket rosmariini
2 spl mascarpone juustu
2 spl värskelt riivitud parmesani
musta pipart
soola
Vala vein potti ja pane tulele. Kuumuta seni kui alkohol on välja keenud. Lisa vahukoor ja lase keema tõusta, lisa hakitud rosmariin ja keeda kuni kaate on pisut paksenenud. Lisa mascarpone juust, maitsesta must pipraga. Sega hulka parmesan ja maitsesta vajadusel soolaga. Sega, et kaste oleks ühtlane. Äsja keedetud täidetud pasta lisa kastmele, lase paar minutit tõmmata ja serveeri.

No comments: