Sunday, December 7, 2008

Sex, shrimps and spakling wine




Kui nüüd aus olla siis oli asi siiki selles järjekorras: shrimps, sparkling wine ja siis hoopis sauna! Pühapäev oli mõnusalt vaikne. Veikko küll rassis õues tööd teha, meie Triinuga niisama toimetasime toas. Aga õhtul läks asi vallatuks. Lauri käest kingituseks saadud hispaania kokaraamat inspiratsiooniks, 1 pudel cavat ja 1 kilo tiigerkrevette. Tegin krevette kahte erinevat moodi: küüslaugu ja tshilliga ning cava ja safraniga. Kõigepealt praadisin pannil või ja õli segus fenkoli. Panin selle kõrvale. Siis samal pannil küüslauk ja tshilli korraks kuumaks, lisasin krevetid ja peterselli. Maitseks soola. Tõstsin fenkoli pannile tagasi, kuumutasin läbi ja valmis. Teine ports käis nii: 1 sibul võis pehmeks, helde sorts cavat. Korraks keema. Nii, et alakohol aurustub. Siis lisasin näpuotsatäie safranit ja 2 dl vahukoort, soola ja suts valget pipart. Seejärel sisse krevetid ja kuumutasin mõne minuti. See ka valmis! Serveerimiseks Shuroma küpsetatud leiba ja puhtad näpud. Kogu pere sõi peaaegu, et kõlvatu mõnuga: Triin vaevu näris toitu ja Veikko matsutas ja mõmises. Ei oskagi vahet teha, kas oli parem terav ja oliiviõline variant või koore-safrani raamus leem, millesse saia kasta ja pärast sõrmed puhtaks limpsida. Pudel cavat toidu kõrvale oli imehea!

No comments: