Sunday, December 14, 2008

Lääne-India piprakaste


Olen seda nüüd mõned korrad teinud. Juhtub nii, et kui see parajasti külmikust otsa lõppeb tuleb ruttu uus teha, muidu hakkame kohe igatsema. Esimest korda tõi seda mulle oma purgikesega Shuroma, pärast seda oleme sõltuvuses. Mina võtan seda liha kõrvale tuliseks kaasalaseks või panen õhukese kihi piprakastet röstitud saiale ja söön koos hea singiga. Sobib imehästi munatoitude juurde ja selleks, et teha üks erudeeritud burger: lõika laagerdunud looma välisfilee 1 cm laiusteks tükkideks. Vajuta laia noaga lamedaks. Prae kummaltki poolt u 30 sekundit. Lõika kõrvitsaseemne kukkel pooleks, rösti ja piserda oliiviõliga. Aseta ühele poolikule 2 fileeriba ja lusikatäis piprakastet, pane teine saiapoolik peale ja asu lõunatama!
Koostisosad: 5 tshillipipart
1 suur porgand
3 küüslauguküünt
3 spl õli
soola, pipart, suhkrut
1 spl valgeveiniäädikat
1 kuhjaga spl teralist sinepit
Võta tshilli seest u pooled seemned välja ja viska ära, tükelda kooritud porgand ja küüslauguküüned. Pane kõik ained köögikombaini ja püreesta. Kui soovid vedelamat segu lisa veel õli. Vala purki ja sulge õhukindlalt. Pärast avamist säilib külmkapis mitu nädalat.

No comments: