Thursday, November 27, 2008

Leiutisi ekstreemolukordades







Kuna mina lapsega olen 6. päeva lumevangis on toiduvalmistamisest saanud leiutamine ja sobitamine neist toiduainetest, mis kodus veel leidub. Eile saabus tööreisilt koju kallis kaasa, niisiis lõime letti parima, mis kodus veel saada oli. See, mis välja tuli polnud just paha! Kuna kodus polnud enam mingisugust liha, siis sortisin pisut jääkambrit ja seal tuli välja paar pardifileed ja spinat. Niisiis sai potti risotto (pisukese safrani ja fenkoliseemnetega), pannile pardifilee ja ahjuvormi fenkoli ja spinati küpsetis. Risotto jaoks hautasin sibula ja küüslaugu õli ja või segus pehmeks, lisasin risottoriisi ja näpuotsatäie safranit,1 tl fenkoliseemneid, korraks kuumutan läbi. Siis suts veini peale. Pidevalt segades lisan kulbitäite kaupa puljongit, kuni riis on nn al dente. Siis viskasin sisse peotäie riivitud parmesani ja võitükikesed. Segasin ja lasin 5 min tõmmata. Valmis! Pardifilee praen pannil pruuniks (alustan alati nahapoolelt) ja siis fooliumisse ja 200 kraadisesse ahju 10 minutiks. Fenkoli-spinati küpsetis käis nii: fenkoli tegin ribadeks ja panin oliiviõli ja soolaga maitsetatuna 200 kraadisesse ahju 20 minutiks. Segasin spinati kahe munaga, lisaks piima, soola-pipart. Valasin selle segu fenkoli peale ja ahju 10 minutiks. Väga maitsev!
Triin oli väga õnnelik, et iss kodus ja emme tegi korralikku süüa. Kaua sa ikka putru või praetud kartuleid sööd! :)

No comments: