Tuesday, December 23, 2008

Rostbiif

Must leib sinepi ja külmade rostbiifi viiludega on üks mu lemmiksööke. Seekord pakkusin kõrvale pesto ja mozarellaga täidetud portabella seeni.
Liha jaoks on vaja üks kena laagerdatud välisfilee tükk, võta see välja paar tundi varem, et liha oleks toatemperatuuril. Patsuta liha paberiga kuivaks ja lõika ettevaatlikult ära kõikvõimalikud rasva ja kelmeribakesed. Purusta pisut pipart ja hõõru liha sellega sisse. Kuumuta pann praadimiseks ja pane ahi eelsoojenema (180 C). Prae liha pannil pruuniks, aseta siis ahjuplaadile ja küpseta ahjus 25 minutit, või kuni liha sisetemperatuur on u 65 C. Võta liha ahjust välja ja kata fooliumiga, lase tal seal "tõmmata" 20 minutit. Lõika liha viiludeks ja serveeri sinepi või mõne sinepil põhineva kastmega või sinepilaadse asjaga :) Ühesõnaga sinepiga! (Rostbiif ja sinep= a couple made in heaven).
Mina serveerisin seekord seentega. Võta portabella seened ja piserda neile pisut oliiviõli, raputa peale soola ja pipart ning määri igale seenele pool spl pestot. Aseta igale seenele mozarellaviil ja küpseta 175 C kraadises ahjus u 15 minutit.

1 comment:

Liina said...

Einoh nali naljaks, me oleme tõesti ühel lainel. Alles me tegime samal päeval pizzat, nüüd siis rostbiif :-). Mul küll vähe lihtsam variant - kuna täna möödus päeva teine pool tihedas kokkamishoos, siis ma söögile väga ei panustanud. Tegime siis rukkipalasid dijoni teralise sinepi, punase sibula rõngaste, minikurkide ja rostbiifiviilakatega. Ma läksin seekord lihtsama vastupanu teed ja ostsin rostbiifi stockist. sellised lihtsad võileivad siis kokkamise ja pudeli jäägriõlu kõrvale :-)
Aga sinu isetehtud rostbiif näem väga nämma välja!
Oeh, ok, mul veel viimane ettevõtmine täna: sibulamoos homse talupojaterriini kõrvale, terriin on juba vesivanniga ahjus. Mõnusaid kulinaarseid jõule teile!