Monday, December 8, 2008

Klubiõhtu kokkuvõte



Kui mul tekkis mõte moodustada kokaklubi kujutasin ette sõprade-tuttavate ringis peetavat õhtut koos ühise toiduvalmistamise ja söömisega. Esimene kord nõnda välja kukkuski ning mul on selle üle väga hea meel. Seltskond oli kirju ja väga loominguline, mis annab ka lootust, et klubi edaspidine tegevus on huvitav ja väljakutseid pakkuv. Ideid ja mõtteid kogusime mitmeid, need tuleb vaid ellu rakendada. Liina juurde tapast sööma ja meisterdama plaanime minna juba jaanuaris. Shuromaga võtame ette ka india söökide teemalise klubiõhtu, Triin on meid suvehooaja alguseks Eismale looduse rüppe kutsunud. Mind huvitaks väga klubiõhtutel kuulata loengut mõnelt targalt inimeselt ja kohata toidust huvitatuid. Niisiis ideede osas on meie klubi vägagi jätkusuutlik!
Sel korral valmistasime jõuluteemalisi toite. Ühe erandiga tuli kõik väga maitsev. Loominguline seltskond lahendas ka nn erandi väga sujuvalt. Ma pean silmas, et seapraad ei tulnud just selline nagu me ette olime kujutanud. Sai aga lahenduse sellega, et praeleemele lisati pakk vahukoort ja spl sinepit, lihatükid sinna sisse ja imehea! Tumeda õllega hautatud hapukapsad maitsesid nii hästi, et plaanin ka edaspidi jõulukapsaid vaid nii valmistada. Mett magusaks oli täpselt õige kogus! Minu lemmikuteks olid peedid mädarõikavahuga ja Shuroma valmistatud spinatiküpsetis. Peedid ja mädarõigas moodustasid mõnusa koosluse ja spinatiroog maitses eelroana väga hea olgugi, et oli algul pearoa kõrvale mõeldud. No, mis teha kui kõht tühi!Magustoiduks astelpajuvaht piparkookidega. Astelpaju andis parajalt hapukust ja sobis kenasti õhtusööki lõpetama.
Minu poolt suur tänu kõikidele klubi asutajaliikmetele! Oli väga tore. Kohtume veel.
Ennist unustasin ka jälle mainida allikad, mida lugedes menüü kokkupanemiseks inspiratsiooni sain ja retsepte kasutasin. Siin need on: Sue Maggs "Jõulutoidud", Jamie Oliver, Nami-nami, "River Cafe Cookbook" Ruth Rogers/Rose Gray jt.




2 comments:

Pille said...

Mina vahetasin ka juba mitu-setu aastat tagasi oma jõulukapsa välja tumedas õlles hautatud kapsa vastu. Ema tegi esimesel kahel aastal oma traditsioonilist kapsast ka - no nii igaks juhuks - aga nüüd on sellest loobunud. Jube hea kapsas igatahes - ma olen tänavu juba 2 korda teinud - ja jõuludeni on ju veel aega :)

Eiliki said...

Ema ja vanaema juures on jõululaual ikka mulgikapsad ja siis veel rammus seapraad või part. No, mis söök see ilma lihata on :) Nüüd oleme aga proovinud õllega ja koguni apelsiniga. Viimane mitte just eriti õnnestunud. Õllekapsastele mekiks on ema pannud ka spl hanerasva, no viib keele alla!