Wednesday, September 2, 2009

Punasesõstra-iirise tort

Sellest tordist ma pean rääkima! Sain seda esimest korda sõbranna juures ja temalt ka retsepti. Nüüd olen seda mitu korda teinud ja ikka tahaks veel. See on iga kord õnnestunud ja ettevalmistus võtab vaid 15 minutit.
Punasesõstra-iirise tort
6 dl jahu
1,5 dl suhkrut
1.5 tl küpsetuspulbrit
1 pakk iiriseid (Kiss-Kiss)
2,5 dl punaseid sõstraid (võib ka külmutatult)
3 dl hapupiima
1 dl vedelat mett või siirupit
150 g võid (sulatatud)
Eelkuumuta ahi 180 kraadini (kui ahi on äkiline siis 170). Sega kõik kuivained omavahel, lisa pooleks või kolmeks lõigatud kommid ja sõstrad ja sega läbi. Nüüd lisa sulatatud või, siirup ja hapupiim sega võimalikult vähe ja tõsta tainas lahtikäivasse koogivormi. Küpseta ahjus u 35-40 minutit. Tort peab olma pealt kuldpruun ja krõbe ning seest pehme. Serveeri soojalt või külmalt kohvi või klaasikese külma piimaga.

7 comments:

Pille said...

Väga põnev idee :)

Ragne said...

seda pean ma proovima...;)

Eiliki said...

See on tõesti mõnus tort ja huvitav selles mõttes, et valmistamisel pole vaja mune. Loodan, et maitseb teile!

Mari said...

Proovisin ja ehmatasin poole tegemise pealt, et unustasin munad :) Sõstarde asemel said küll pohlad ja magusaks Lehmakommid, vast sellepärast pisut nätske jäi, aga ometi kadus hetkega kapiäärelt. Aitäh :)

Eiliki said...

Tere Mari! Pohladega seda torti teha on väga hea idee. Hapuka ja mõrkja marja ning iirise kombinatsioon on super!

Anonymous said...

Tere! Tegime ka - kuigi pohladega, sest punaseid sõstraid enam võtta pole - ja tuli maitsev! Soojalt ei olnud kõige parem, liiga nätske, aga järgmisel päeval maitses väga hää!

e v e l y n said...

Äärmiselt lihtne teha ja lõpputulmus on väga maitsev !