Wednesday, September 2, 2009

Muru niitmise vahepalaks

Tegin nädalavahetusel aiatööde vahepeal kiire toidu, et siis muru niitmise, rohimise jms juurde kiirelt tagasi tõtata. Lihtne ja toitev, soolaoad singi ja hapukoorega. See toit on minu arust eesti tooraine parimal kujul ning üks maitsvamaid roogi, mida viimasel ajal teinud olen.
Vaja läheb:
potitäis põldube
jämedat meresoola
killuke võid
tükk ehtsat maasinki
1 suurm sibul
hapukoort
soola-pipart
kimp tilli
Pane pestud oad (kaunades) suurde potti ja vala rohke veega üle. Lase keema tõusta ja lisa soola. Lase keeda u 30 minutit. Kurna oad ja lase küllalt jahtuda, et saaksid oad kaunadest välja võtta. Viiluta sibul õhukesteks ratasteks ja haki till, lõika sink kuubikuteks. Pane kuumale pannile killuke võid ja prae selles sibulaid ja sinki kuni kergelt kuldsed. Lisa pannile ka oad ja maitsesta soola pipraga. Serveerimiseks pane oad kaussi, lisa suur lusikatäis hapukoort ja puista hakitud tilliga üle. Kõrvale sobib käär rukkileiba ja klaas hapupiima.

No comments: