Thursday, September 10, 2009

Lamba vindaloo

See on üks väga hästi õnnestunud karri. Meie sõbranna Shuromaga oleme pidevalt selle täiusliku lambakarri otsinguil, suvel valmistasime mitu uhket india söömaaega. See lambalihakaste oli kõikide lemmik. Selle vindaloo retsept on väikeste muudatustega kokaklubi india õhtu menüüst. Tol korral kasutasime hoopis sealiha ja tegime natuke kuivema karri, seekord tegime kastet rohkem ja asendasime hapu maitse lisamiseks tamarindipasta osaliselt tomatitega. Nüüd kasutasime meie maa naabrite lambaliha ja see oli imehea.
Lamba vindaloo
1.5 kg lambaliha (3x3 cm tükkidena)
Marinaad:
2 tl vürtsköömneid
1 tl musti sinemiseemneid
2 keskmist sibulat, kooritud ja tükeldatud
8 keskmist küüslauguküünt
2 tl hakitud ingverit
4 spl õunaäädikat
1 tl jahvatatud kaneeli
1/2 tl jahvatatud nelki
Rösti vürtsköömned ja sinepiseemned kuival pannil kuni nad muutuvad tumedamaks, sega pidevalt. Lase jahtuda ja jahvata peeneks.
Pane sibul, küüslauk, ingver ja äädikas köögikombaini ja püreesta. Aseta lambaliha plastkarpi, lisa vürtsköömned ja sinepiseemned, sibulapüree, kaneel ja nelk. Sega korralikult läbi. Lase marinaadis seista 8-48 tundi.
Valmistamine:
1 spl tamarindipastat
400 g tükeldatud tomateid
100 ml sinepiõli (võib ka rapsiõli ja või segu kasutada)
300 g peenelt viilutatud sibulaid
3 tl kurkumit
3 tl cayenne pipart
3 tl paprikapulbrit
4 tl soola
Kuumuta pannil õli. ja või, prae selles keskmisel tulel sibulaid kuni need on pruunistunud kuid mitte kõrbenud. Lisa kurkum, cayenne pipar ja paprika, prae veel pisut. Lisa liha ja prae kuni kõik tükid on ühtlaselt vürtsidega kaetud ja õli eraldub kastmest u 10 minutit. Nüüd lisa tamarindipasta ja tomatid ning lase tasasel tulel haududa kuni liha on pehme. Selle kastme võib ka eelmisel päeval valmis teha.
Serveeri sidruniga maitsestatud riisiga ja kurgiraitaga.

No comments: