Wednesday, November 3, 2010

Meenutusi möödunud suvest



See, et siinse kroonika lehekülgedel pikka aega vaikus haigutab ei tähenda veel sugugi, et kokaklubi kuluaarides toimetusi ei tehtaks. Kaunis suvi möödus head toitu valmistades ja süües ning kokaklubi ametlikke ja mitte nii ametlikke kohtumisi pidades. Suvepidudele andis avapaugu Triinu ja Davidi suvekodus peetud mitmepäevane võimas Jaanipidu, ikka tule ja lauluga, sauna ja merega. Käisime külapeol, suitsutasime liha, tinistasime kitarri ja kündsime merd. Pidu kestis mitu päeva (meie pere puhul venis külaskäik lausa nädalapikkuseks), jaanipidu sai jätku rannas käikude ja sünnipäevade tähistamisega.
Eismal oodati pidulisi suitsulihaga keedetud värskekapsasupi ja ehitud aiaga. Suurde õue püsti pandud katusealused päästsid meid tüütutest sääskedest.



Perenaine ootab näljaseid külalisi, kulp käes.
Ja siit nad tulevadki!

Kapten David sõidutas huvilisi ka merel!

Ühel õhtutest tegime suures pajas Tulli vorste koorekastmes! Mmmm, njämm! Tull on Eisma mees, kes ise naturaalseid vorste valmistab, need on kogu kokaklubi seltskonnas ja suuremas tutvusringkonnas suure populaarsuse saavutanud, sest vorstid on päris lihast ja maitsevad imehead!


Siin on Davidi isa valmistatud Awesome Sauce, retsept on kahjuks saladus...



Sel suvel katsetasime naistega esimest korda suitsuahju kasutamist. Alloleval pildil on meie esimene suitsutatud kaelakarbonaad.


Pidulised laua ümber.

Valik salateid.


Ja liha. Meie endi suitsutatud sea sisefilee ja kanakintsuliha. Meie oskused liha suitsutamisel vajavad veel kõvasti lihvimist kuid meile sai osaks algaja õnn. Kuna suitsutasime liha kõrgemal temperatuuril kui tavaliselt Eestis kombeks, siis saime sellise suitsuliha ja barbecue liha vahepealse tekstuuri ja maitsega sisefilee ja kana. Need maitsesid väga head!

Maida tõi kaasa tomati-kitsejuustupiruka. See oli mahlane ja mahe, kadus laualt kahtlaselt ruttu!

Selline oli mu ilus sünnipäeva hommik!

Ja õhtusöök :) Mmmm, carpaccio!



Rannast koju tulles sellised ampsud siis!

Ülejäänud suvel jätkunud üritused olid vabas vormis sõprade kogunumised siin ja mujal. Palju õhtuid möödus meie maakodus Haanjas, kus ühtegi õhtut ilma maitsva toidu ja joogita ning kuuma sauna ja jahutava järveveeta mööda ei saadeta. Eriti ehedalt meenub üks kaunis õhtu kui Gustafi juhtimisel mu tavalise ufo grilli peal barbecue meetodit kasutades suur metsseakints valmis. See oli suitsune, mahlane ja pehme, küpsetasime teda kolm ja pool tundi ja see lausa sulas suus.

Kokaklubi sügishooaeg sai avatud Maida pool toimunud Horvaatia ja muidu Vahemere toitude teemalise õhtuga. Selle kohta peagi ka lähemalt.

1 comment:

Profa said...

Mul on viimased eel-eelviimane ja sellest allapoole üks postitus suitsutamisteemadel. Ehk on abi. Palju oleneb muidugi konkreetsest ahjust.