Monday, November 30, 2009

Koka- ja käsitööklubi

Maida suurepärase ettepaneku ajel sai teoks kokaklubi liikmete ühine jõulukaunistuste meisterdamise õhtu. Loomulikult kulges kogu üritus rohke hõõgveini ja maitsvate suupistete seltsis. Seekord oli plaan selline, et igaüks toob Maida juurde oma roa kaasa, mõteb mõne meisterdamise idee ja ühiselt valmistatakse magustoit ning ehted.
Maida oli planeerinud magustoiduks, tema pereoludele vastavalt, itaaliapärase desserdi Cassata Siciliana. Selle valmistasime nii möödaminnes ;) Tuli igatahes maitsev kuigi Samuele arvates polnud Cassata Sicilianaga tegemist. Mina sööks aga tükikese veel kui alles oleks. Meie Triinuga valmistasime kodus mõnusa kana-suitsujuustu piruka ja hulga magusaid moorapalle ja vürtsikaid trühvleid tumeda šokolaadi, tšilli ja kardemoniga. Maida oli lauale pannud ka krõbedad ja küüslauguga hõõrutud ciabattaviilud, mida täiendas õhuke ungari peki viil. Roma tõi kaasa Kartuli vormiroa spinati ja juustuga. Kohapeal valmis ka salat lillkapsast, porgandist kooresest kastmest ja peotäeiest röstitud pähklitest.








Jõuluehete valmistamise tehnikaid oli erinevaid, Maida näitas, kuidas penoplastipallidest ja kangast valmivad glamuursed jõulumunad, Triin õpetas pesupulgast päkapikku valmistama ja imeilusaid jõululillepotte maalima, Teele ning mina pöörasime kõiki ettejuhtuvaid viltimise usku. Mina sain inspiratsiooni ja julgustsust Triinult, kes fantastilisi-triibulisi sokke kudus, olen juba 2 miniatuurset sokki isegi valmis kudunud, tehnika vajab veel lihvimist.



Piltidelt on näha mõned näited valmistatud toidust ja jõuluehetest.

No comments: