Wednesday, April 22, 2009

Valik pilte kulinaarsest nädalavahetusest

Piltide järjekord pühapäevast tagasi vaadates:
Pühapäevane brunch, mille valmistasime selleks ajaks kui meiega ühinesid mehed ning lapsed. Esiplaanil on böff jaanalinnulihast. Selle kirjeldamiseks jääb sõnadest puudu ja see väärib kindlasti omaette postitust. Ma olen sellest lausa ahvivaimustuses!! Pildilt on puudu pehmed vahvlid, mida me sõime norrakate kombel hapukoore ja moosiga. Kohupiimapontsikud. Tulenevalt munade üliheast kvaliteedist (kanade ema (omanik) laulab neile ja võtab vanemad kanad, kes nooremate nokkimise osaliseks saavad omale ööseks tuppa!) olid pontsikud helekollased ja rammusad. Niiii head....

Peaaegu, et magus kapsapirukas, mis sulab suus. See pirukas maitseb isegi neile, kes kapsast muidu ei hooli!

Puhtalt jaanalinnulihast suitsuvorst. Nii puhta maitsega ja kvaliteetset vorsti ostan ka kalli hinna eest südamerahuga. Mu tütar Triin (1.5 a) käis salaja kõikide taldrikult jaanalinnuvorsti näppamas ja kõik imestasid, kuhu see vorst küll kaob.


Põldoapasteet. Veel eile tegin sellega endale hommikuks, lõunaks ja õhtuks ühe võileiva :) Kahju, et otsa sai.

Hülged. Otse Eisma lahesopist püütud ;)

Kohalikust lambast (Rägaverest) hautis, mis viis keele alla. Mahlane ja pehme!

Odrajahukarask, juustukarask ja munavõi!

Salat maasingi ja upumunaga. Algselt oli plaanitud hommikuks teha sama salat kohalikust lõhest, mida küla tublim kalamees suitsutab, kuid kahjuks polnud kvaliteetset lõhet seekord saada ja tegime salati tõelisest maa singist. Ja heaolukanade munast!

Leivakreem vahukoore ja pohlamoosiga!

Oh, mai või! Ooohhh...

Valmistume tõelise karnivoori naudinguteks! Shuroma, kes oli veel 2 kuud tagasi taimetoitlane (pikki aastaid) nentis, et meie seltskonnas on tee taimetoidust toore jaanalinnulihani väga lühike!
Hakime liha hästi peeneks!

No comments: